Õppe kogumaht
Kogumaht on 4 ak. tundi
Sihtrühm
Toitlustus-, toidutootmis- ja toidukaubandusettevõtete töötajad, toidukäitlejad, müüjad, teenindajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal, õpetaja abid jt töötajad, kes puutuvad kokku toiduga.
Õppekeel
Eesti ja Vene keel
Oluline informatsioon
Toiduhügieeni koolitus on toidukäitlejatele ette nähtud Toiduseadusega ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusega nr. 852/2004 (29.04.2004) toiduainete hügieeni kohta. Vastavalt toiduseaduse ja toiduhügieeni üldeeskirjale on toiduhügieeni koolitus kohustuslik läbida kõikidel toidu käitlemisega kokku puutuvatel töötajatel.
Õppe eesmärk
Vastavalt toiduseaduse ja toiduhügieeni üldeeskirjale on toiduhügieeni koolitus kohustuslik läbida kõikidel toidu käitlemisega kokku puutuvatel töötajatel.
Õpiväljundid
Koolituse läbinu oskab:
- Teab toidu saastumise põhjusi ja rakendab abinõusid haiguste, toidumürgistuste ja -infektsioonide vältimiseks
- Tunneb mikroorganismide liike ja nende paljunemist mõjutavaid tegureid
- Mõistab toiduhügieenialaste teadmiste vajalikkust toidukäitlemisel, arvestades sealjuures erinevaid riskitegureid
- Mõistab toidukäitleja vastutust ja kohustusi toidukäitlemisel ettevõttes
Õppesisu
- Toiduhügieeni põhimõtted
- Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
- Toidumürgitused ja -infektsioonid
- Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
- Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
- Isiklik hügieen
- Toitu käsitlevad õigusaktid
Koolituse toimumiskoht: Online
Koolituse maksumus: 21.31 eurot +KM
Koolituse toimumisaeg: 9:00 – 16:00
Registreerimiseks ja küsimuste esitamiseks palume teil kirjutada e-postil: info@macte.ee
Täienduskoolitusasutuse nimetus |
Macte Täienduskoolituskeskus |
Õppekava nimetus |
Toiduhügieeni koolitus 4 ak.t |
Õppekavarühm |
Töötervishoid ja -kaitse |
Õppe kogumaht |
Kogumaht on 4 ak. tundi |
Sihtrühm |
Toitlustus-, toidutootmis- ja toidukaubandusettevõtete töötajad, toidukäitlejad, müüjad, teenindajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal, õpetaja abid jt töötajad, kes puutuvad kokku toiduga. |
Õppe eesmärk |
Vastavalt toiduseaduse ja toiduhügieeni üldeeskirjale on toiduhügieeni koolitus kohustuslik läbida kõikidel toidu käitlemisega kokku puutuvatel töötajatel. |
Õppekeskkond |
Õppetöö viiakse läbi täiskasvanutele e-keskkonnas (Zoom, Google Meet, Teams). |
Õpiväljundid |
Koolituse läbinu õppija oskab:
|
Õppesisu |
|
Õppemeetodid |
|
Õppematerjalide loend |
Õppematerjalid jagatakse osalejatele elektroonselt ja/või paberkandjal. |
Nõuded õpingute lõpetamiseks |
Õpiväljundite saavutamist hinnatakse lõputesti sooritamine |
Väljastatavad dokumendid |
Tunnistus väljastatakse osalejale, kes on läbinud koolituse täies mahus ja omandanud kõik õpiväljundid (õpiväljundeid hinnatakse lõputestiga) |
Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
Koolitaja, kes on läbinud koolituse ja saanud tunnistuse, mis annab õiguse läbi viia koolitusi. |
Õppekava kinnitamise aeg |
10.11.2023 |